PROSA tilslutter sig ny hovedorganisation

Medlemmerne har talt, og med et overvældende flertal har de besluttet, at PROSA skal blive i den hovedorganisation, der er opstået efter LO og FTF, som PROSA er medlem af, fusionerede tidligere på året.

20,2 procent af medlemmerne har valgt at stemme til den netop afsluttede urafstemning, og 75,3 procent af dem har stemt ja.

– Det er dejligt, at det er en så tydelig afgørelse, siger Niels Bertelsen, der er formand i PROSA.

Flertallet har dermed fulgt indstillingen fra den ekstraordinære delegeretforsamling den 2. juni, hvor man netop anbefalede medlemmerne at sige ja.

– Men vi skal selvfølgelig i den videre proces have øje for, at ikke alle synes, det er en god idé, at vi går med. Deres skepsis skal vi have i baghovedet i de kommende måneder, når tingene skal til at falde på plads i den nye hovedorganisation, siger formanden.

PROSA har da også til det sidste været modstander af, at FTF og LO fusionerede. Men nu hvor det er en realitet, har både hovedbestyrelsen og delegeretforsamlingen altså fundet det bedst for PROSA at gå med.

– Vi har lagt vægt på, at vi kommer ind med alle vores medlemmer, at vores overenskomster er intakte, og vi kan fortsætte med at organisere hele it-faget. Det største problem lige nu er, at der arbejdes på en grænseaftale med den anden hovedorganisation, Akademikerne, og hvis den kommer til at begrænse PROSAs muligheder for at optage akademikere, vil det ikke holdbart. Så vi har en stor opgave her med at sikre, at en eventuel aftale ikke kommer til at afskære os fra det akademiske område, siger Niels Bertelsen.

Forbundene i FTF har indtil den 30. juni til at beslutte sig for, hvorvidt de vil med i den nye hovedorganisation. Herefter går forhandlingerne i gang, så man kom komme på plads til årsskiftet, hvor den nye organisation træder i kraft.