Sidste sikkerhedsnet trækkes væk

Tilbage i 2010 blev dagpengeperioden halveret fra fire år til to år. Dette medførte, at mange medlemmer faldt ud af dagpengesystemet - og det på trods af, at både eksperter og vismænd havde forsikret, at netop det ikke ville ske. Man ville jo helt naturligt finde arbejde, når ens forsørgelsesgrundlag forsvandt!

En anden virkelighed

Men virkeligheden blev som bekendt en anden, og rigtigt mange medlemmer fandt ikke noget job, når de pludselig stod uden dagpenge. Derfor måtte politikerne trække i nødbremsen og spænde et sikkerhedsnet ud. Det betød blandt andet, at selve dagpengeretten blev forlænget til to år og seks måneder fra juli 2012.

Herefter er der jævnligt blevet opfundet forskellige sikkerhedsnet i form af ”Særlig Uddannelsesydelse” i seks måneder og ”Forlænget Uddannelsesydelse” i seks måneder herefter. Sidste plaster på såret – arbejdsmarkedsydelsen – blev indført i 1. januar 2014, men denne ydelse synger nu på sidste vers. Efter 3. juli i år er der intet sikkerhedsnet, og medlemmer, der ikke har dagpengeret herefter, falder ganske enkelt ud af dagpengesystemet.

A-kassen har ingen mulighed for at hjælpe, og du skal derfor søge kontanthjælp i din kommune.