Tjek dit kursuskatalog

Netværk

Hvis du er aktiv i PROSA, har du også mulighed for at låne et lokale til dit netværk. For tiden har vi DPO-erfagruppe, Funktionelle københavnere, Elektronik og Mekanik samt Kooperativ Erfagruppe. Skriv til kursus@prosa.dk

PROSA tilstræber, at indholdet af kurser og foredrag består af brede it-faglige emner, og vi arrangerer aktiviteter hele året. Dels langtidsplanlægger vi, som du kan se i det indhæftede kursuskatalog for andet halvår 2018 i dette Prosablad. Dels opretter vi arrangementer løbende, blandt andet på direkte opfordring fra medlemmer, udvalg, studerende, lokalafdelinger og politikere. Så har du idéer til arrangementer, netværksmøder og til gode foredragsholdere, så send en mail til kursus@prosa.dk

På opfordring fra et medlem arrangerede vi eksempelvis et foredrag om mødeledelse og facilitering. Her fik deltagerne inspiration til planlægning, strukturering og afvikling af møder samt en afsluttende øvelse med værktøjer til præsentationsteknik. For møder bliver også mere effektive af, at man som deltager kan formidle sit projekt klart, tydeligt og overbevisende. Her handler det blandt andet om via kropssprog og toneleje at fange sit publikum. Andre gode råd er: at have en klar dagsorden og gå i gang og afslutte til tiden. Øvelserne gik fra to minutters refleksion over: ”Hvordan er jeg som person i en situation?” til en runde om, hvad deltagerne forventede af foredraget. Flere nævnte, at de deltog for selv at blive både bedre mødeledere og bedre mødedeltagere samt for at få fif til at skære spildtid væk. Der blev grinet, da en deltager bemærkede: ”Vi (it-folk, red.) er ikke til smalltalk. Et møde skal være effektivt”.

Andre eksempler er vores netværk. Hver anden tirsdag bygges der Arduino-robotter i netværket ”Elektronik og mekanik”. Og fire gange om året mødes it-kvinder i netværket GirlzNight, som har eksisteret i over 10 år. Her er både det faglige og sociale fællesskab i fokus. Og næste halvår er der Mødegruppe for funktionelle københavnere hver anden tirsdag samt fortsættelse af GDPR/DPO-Erfagruppen og Kooperativ Erfagruppen. Datoer fremgår af kalenderen på prosa.dk. Skriv endelig til os, hvis du har emner til et netværk. PROSA lægger gerne lokale til.

Hvert år evaluerer vi kurser og foredrag på baggrund af data fra medlemssystemet og evalueringsskemaer. I 2017 var der på landsplan 178 arrangementer. De, der tiltrak flest deltagere var i 2017: PROSAs 50 års fødselsdag, forpremiere på spillefilmen Hidden Figures, nytårskur i PROSA/Østs seniorudvalg, Automate it – en vild og nørdet weekend, kurset Software kan vedligeholdes, Pentest I-IV, Powerbowling for studerende, Overvågningens historie, GirlzNight: Rundvisning på Københavns Rådhus, Søvn og Trivsel samt foredraget: Hvad ved mobiltelefonen om dit privatliv?

I andet halvår 2018 byder vi blandt andet på: It-debattør-skole med PROSA Ung, Datavisualisering med R, Introduktion til Microservices, kurser i Google Analytics og AdWords, Webmaster-Workshop, Få bedre feedback, Præsentationsteknik, Photoshop for begyndere og øvede, Ansættelsesret I og II, Lønforhandling, Den nye Ferielov, Kom godt i gang med Python og meget mere. Vel mødt til medlemsaktiviteter i PROSA.