Begrænset optag skyld i fald på datalogi

Prosabladet skrev i sidste nummer om optaget af nye studerende på PROSA-relevante it-uddannelser. Vi kunne konstatere et stor fald i optaget på datalogistudiet på Aarhus Universitet, men ved deadline kendte vi ikke årsagen. Det viser sig nu, at der er en god forklaring. Det har nemlig været et bevidst valg fra Aarhus Universitets side at begrænse optaget på datalogi.

"Vi har først og fremmest valgt at begrænse antallet af studiepladser for at nedbringe frafaldet på vores uddannelser, så flere gennemfører den uddannelse, de har søgt. Samtidig har vi i år gjort en særlig indsats for at afstemme potentielle studerendes forventninger til særligt datalogiuddannelsen, så ansøgerne er opmærksomme på, hvad uddannelsen går ud på, inden de søger," siger institutleder på Institut for Datalogi på AU, Lars Birkedal, i en pressemeddelelse.

Langt de fleste på datalogistudiet i Aarhus er i år blevet optaget gennem kvote 1 i KOT. Det betyder, at alle studerende, der er optaget på kvote 1, har mindst 6,5 i snit på datalogi. Det er et gennemsnit, der ligger tæt på det karakterkrav på 7, der fra 2018 kræves for at blive optaget.

sny