Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix

beskyttelse

Britisk sikkerhedsapp for kvinder hitter

Efter drabet på to unge kvinder i Storbritannien, er en ny sikkerhedsapp blevet voldsomt populær.

Appen WalkSafe har siden mordene på de to britiske kvinder Sarah Everard og Sabina Nessa oplevet en popularitetsbølge og er nu den hurtigst voksende sikkerhedsapp i Storbritannien.

Begge blev overfaldet og dræbt, da de gik alene gennem byen, og ifølge Office for National Statistics har halvdelen af alle britiske kvinder følt sig usikre, når de går hjem i mørke.

Ingen ønsker at leve i en verden, hvor der er brug for at have en sikkerhedsapp, men desværre er den nødvendig
- Emma Kaye, stifter af WalkSafe

Stifteren af WalkSafe, Emma Kaye, udviklede konceptet til appen, efter hun selv havde oplevet sexchikane og været udsat for en blotter.

”Vores app er egentlig bittersød, for selvfølgelig er vi glade for at have travlt i butikken, men på den anden side ville vi virkelig ønske, at der ikke var behov for den. Ingen ønsker at leve i en verden, hvor der er brug for at have en sikkerhedsapp, men desværre er den nødvendig”, siger hun til BBC.

Satellitdata i realtid

WalkSafe introducerer efter årsskiftet en ny GPS-feature med et kort, hvor din familie og venner vil kunne tracke din rute og chatte med dig i realtid. I øjeblikket er appens unikke salgsargument et kort, der gør det muligt at planlægge den sikreste rute hjem baseret på aktuelle kriminalitetsdata.

”Vores app tilskynder folk til at træffe forebyggende foranstaltninger for at undgå kriminalitet fremfor at skulle tage reaktive foranstaltninger, når de er havnet i en uheldig situation”, siger Emma Kaye.

Hun forklarer, at WalkSafe har ansat erfarne tidligere politifolk og kriminalitetsanalytikere til at gennemtrawle data og kategorisere dem i områder, som brugerne ønsker at vide mere om.

”Ved at kigge på kriminalitetsmønstre kan brugere identificere kriminalitets-hotspots, så de kan planlægge sikre ruter hjem”, siger hun.

Siden appen blev lanceret i marts, er den blevet downloadet flere end 560.000 gange.

Farah Nazeer, der er administrerende direktør i Women's Aid, mener ikke, at spørgsmålet om sikkerhed kan løses med teknologi alene.

"Mens teknologi – såsom sikkerhedsapps på telefoner og smartwatches – kan spille en rolle i at hjælpe kvinder med at føle sig sikrere på gaden, er disse indgreb et midlertidigt plaster, som ignorerer den virkelige årsag til, at mænd udsætter kvinder for vold”, siger hun til BBC og fortsætter:

"Kvinder føler sig utrygge på vores gader – ikke på grund af manglende gadebelysning, men på grund af sexisme- og kvindehadskulturen, hvilket gør vold mod kvinder og piger alt for almindeligt. Det må ikke tolereres længere”.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…