Illustration: Ritzau Scanpix

Dine bevægelser på skærmen afslører dig

Den måde, hvorpå du hakker i tastaturet, trykker på skærmen eller swiper på din mobiltelefon, er næsten lige så unik som dine fingeraftryk eller ansigtstræk. Derfor er flere store banker og finanshuse begyndt at tracke brugernes adfærdsmønstre og bevægelser, når de besøger deres apps og hjemmesider, skriver New York Times.

En af de store banker, der har taget teknologien i brug, er Royal Bank of Scotland, der efter to års testperiode har rullet den ud til bankens mere end 18 millioner kunder. Formålet er at afsløre svindel og misbrug af kundernes bankkonti, når cyberkriminelle logger ind i en anden persons navn.

Den software, der registrerer dine dansende fingre på tastatur og skærm, er udviklet af virksomheden BioCatch i New York, og den kan angiveligt registrere 2.000 forskellige interaktive handlinger. Konkret kan den for eksempel måle den vinkel, du holder din telefon i, hvilke fingre du bruger til at swipe og taste, og den hastighed du scroller med. På et tastatur registrerer den din rytme og den måde, du bevæger musen på. Metoden kaldes også ”behavioral biometrics”.

Flere store finanshuse har angiveligt taget teknologien i brug uden at orientere deres kunder, og det vækker bekymring hos Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for borgernes digitale rettigheder.

”Jo flere data virksomhederne indsamler, jo mere vil de forsøge at finde anvendelsesmuligheder for de informationer. Der er et meget kort stykke vej fra at bruge denne teknologi til at bekæmpe svindel og til at finde meget private oplysninger om dig”, siger Jennifer Lynch, seniorjurist i EFF, til New York Times.

ohl


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…