Kunstværk af Lu Yang

Foto: Lu Yang

udstilling

Guder, dæmoner og cyborgs

Ny udstilling med på Aros

Et blinkende totalunivers af lyde, skærme, videoer og computerspil i et sanseligt og overgearet digitalt univers. Sådan beskrives udstillingen 'Digital Descending', som kan ses på kunstmuseet ARoS.

Udstillingen er af multimediekunstneren Lu Yang, der skaber fabulerende, foruroligende og chokerende værker, der afspejler en blanding af religion, filosofi, neurovidenskab, psykologi og moderne teknologi, og som henviser til levemåder og strukturer af både naturlig og religiøs oprindelse.

Det er den Shanghai-baserede kunstners første soloudstilling på et europæisk kunstmuseum, og publikum vil bevæge sig igennem Lu Yangs virtuelle parallelverden beboet af guder og dæmoner, helte, krigere og cyborgs inspireret af universer kendt fra gaming, manga og østlige religioner.

”For mange mennesker, især yngre, er gaming-verdenen et virtuelt parallelunivers, som kan synes mere interessant, opslugende og stimulerende end den virkelige verden. Lu Yang er meget optaget af det mulighedsrum, der frigøres i disse parallelle verdener. Her kan du eller din digitale figur få superkræfter, skifte roller og zappe på tværs af tid og rum”, siger Jeanett Stampe, der er museumsinspektør og udstillingsansvarlig på ARoS.

Digital Descending

Udstillingen kan ses på kunstmuseet Aros i Aarhus frem til den 24. april 2022. Læs mere på aros.dk

I udstillingens forskellige værker optræder Lu Yangs kønsneutrale avatar i både tidligere versioner og i den helt nye hyperrealistiske avatar DOKU, som er hovedperson i værket ’DOKU – 6 Realms of Reincarnation’.

Lu Yang kalder det for en digital reinkarnation, fordi DOKU er skabt på baggrund af en højteknologisk ansigtsscanning af sit eget ansigt, der gengiver udtryk næsten 100 procent.

I sit arbejde samarbejder Lu Yang både med anerkendte videnskabsmænd, psykologer, performere, designere, komponister, robotvirksomheder og popstjerner.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…