Kompakt, kastbar men også kostbar. Panono-kuglens 36 indbyggede kameraer tager fotos under himmelflugten, og en cloud-server splejser efterfølgende fotomaterialet sammen.

Kastbart panoramakamera

I 2007 fik tyskeren Jonas Pfeil idéen til et noget anderledes produkt til at skyde 360 graders panoramabilleder. Prop en masse billige kameraer i en bold, som med en indbygget sensor udløser en fotokaskade, når den er på toppen af sin flugt. Lad så en kraftig computer overtage beregningsarbejdet med at splejse de mange fotos sammen til et panoramamotiv.

Efter flere prototyper og crowdfunding er de første tusinde eksemplarer af Panono nu sat til salg, og blandt de første anmeldelser er en test i det tyske online-medie Golem.de (http://goo.gl/ikvLGT), hvor produktet får en temmelig positiv anmeldelse. Panono-kuglen har en diameter på 11 centimeter og vejer knap et halvt kilo. Under den slagfaste overflade er monteret 36 kameraer, som hver har en opløsning på 3 megapixel.

Den indbyggede hukommelse er på 16 GB, hvilket skulle muliggøre op til 600 panoramaoptagelser. Selve proceduren med at splejse fotos sammen sker ikke i selve kuglen, men via en cloud-baseret proces.

På trods af den slagfaste overflade anbefales det dels at sørge for at gribe kamerakuglen, når den falder ned og samtidig sørge for ikke at kaste højere end omkring fire meter. Er man mere forsigtigt anlagt, er der mulighed for at håndtere kuglen på en stang eller et stativ og fjernbetjene Panono via en app.

Produktet får som nævnt overvejende positive anmeldelser, og det fremhæves, at kuglen er usædvanligt sjov at anvende. En enkelt omstændighed er dog klar: De kastbare muligheder er kostbare: 1.500 euro er prisen, og det kan man få ret meget alternativt udstyr til panoramabilleder for. Flere informationer på www.panono.com
kwn


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…