Kompakt, kastbar men også kostbar. Panono-kuglens 36 indbyggede kameraer tager fotos under himmelflugten, og en cloud-server splejser efterfølgende fotomaterialet sammen.

Kastbart panoramakamera

I 2007 fik tyskeren Jonas Pfeil idéen til et noget anderledes produkt til at skyde 360 graders panoramabilleder. Prop en masse billige kameraer i en bold, som med en indbygget sensor udløser en fotokaskade, når den er på toppen af sin flugt. Lad så en kraftig computer overtage beregningsarbejdet med at splejse de mange fotos sammen til et panoramamotiv.

Efter flere prototyper og crowdfunding er de første tusinde eksemplarer af Panono nu sat til salg, og blandt de første anmeldelser er en test i det tyske online-medie Golem.de (http://goo.gl/ikvLGT), hvor produktet får en temmelig positiv anmeldelse. Panono-kuglen har en diameter på 11 centimeter og vejer knap et halvt kilo. Under den slagfaste overflade er monteret 36 kameraer, som hver har en opløsning på 3 megapixel.

Den indbyggede hukommelse er på 16 GB, hvilket skulle muliggøre op til 600 panoramaoptagelser. Selve proceduren med at splejse fotos sammen sker ikke i selve kuglen, men via en cloud-baseret proces.

På trods af den slagfaste overflade anbefales det dels at sørge for at gribe kamerakuglen, når den falder ned og samtidig sørge for ikke at kaste højere end omkring fire meter. Er man mere forsigtigt anlagt, er der mulighed for at håndtere kuglen på en stang eller et stativ og fjernbetjene Panono via en app.

Produktet får som nævnt overvejende positive anmeldelser, og det fremhæves, at kuglen er usædvanligt sjov at anvende. En enkelt omstændighed er dog klar: De kastbare muligheder er kostbare: 1.500 euro er prisen, og det kan man få ret meget alternativt udstyr til panoramabilleder for. Flere informationer på www.panono.com
kwn


Læs også...

Onsdag og torsdag faldt de store techgiganters markedsværdi med svimlende beløb. Måske er det konsekvensen af investeringskapløbet i AI. For få…

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…