Foto: Luke Walker

fremtidsby

Katastrofer og dystopier

Kunstmuseet Aros’ nye udstilling Colony Sound, som er en scenografisk totalinstallation.

Der er smæk på både farver, indhold og paranoia på Kunstmuseet Aros’ nye udstilling Colony Sound, som er en scenografisk totalinstallation fra den New York-baserede kunstnerduo Jonah Freeman og Justin Lowe.

Udstillingen er baseret på filosoffen Herman Kahns teori om San San, som kort fortalt handler om, at byerne San Diego og San Francisco i fremtiden vil smelte sammen og blive til et stort by-kompleks. Med en altomsluttende arkitektur og scenografi skaber Freeman og Lowe den undergrundskultur, der hypotetisk vil opstå i San San.

De tager fat i fortællingerne om Summer of Love, det amerikanske luftvåben og Silicon Valley og skildrer hemmelige bakterielaboratorier, særlige former for hjernevask, ekstravagante private beskyttelsesrum og egenproduktion af stoffer i private køkkener.

”Udstillingen beskæftiger sig med nogle af de potentielle katastrofer og dystopier, som optager vores samtid, og taler derfor direkte ind i en meget aktuel tidsånd”, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Med tusindvis af elementer på udstillingen danner Colony Sound en gigantisk labyrint med rum som Metrovision, Radio Shield, San Sound, The Mansion, The Agonist Macrobiotic Office og Mycotectube, hvor man som besøgende må vurdere, hvad der er fiktion, og hvad der er fakta.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…