Foto: Luke Walker

fremtidsby

Katastrofer og dystopier

Kunstmuseet Aros’ nye udstilling Colony Sound, som er en scenografisk totalinstallation.

Der er smæk på både farver, indhold og paranoia på Kunstmuseet Aros’ nye udstilling Colony Sound, som er en scenografisk totalinstallation fra den New York-baserede kunstnerduo Jonah Freeman og Justin Lowe.

Udstillingen er baseret på filosoffen Herman Kahns teori om San San, som kort fortalt handler om, at byerne San Diego og San Francisco i fremtiden vil smelte sammen og blive til et stort by-kompleks. Med en altomsluttende arkitektur og scenografi skaber Freeman og Lowe den undergrundskultur, der hypotetisk vil opstå i San San.

De tager fat i fortællingerne om Summer of Love, det amerikanske luftvåben og Silicon Valley og skildrer hemmelige bakterielaboratorier, særlige former for hjernevask, ekstravagante private beskyttelsesrum og egenproduktion af stoffer i private køkkener.

”Udstillingen beskæftiger sig med nogle af de potentielle katastrofer og dystopier, som optager vores samtid, og taler derfor direkte ind i en meget aktuel tidsånd”, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Med tusindvis af elementer på udstillingen danner Colony Sound en gigantisk labyrint med rum som Metrovision, Radio Shield, San Sound, The Mansion, The Agonist Macrobiotic Office og Mycotectube, hvor man som besøgende må vurdere, hvad der er fiktion, og hvad der er fakta.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…