Spyware-appen kalder sig selv en systemopdatering og er, efter at sikkerhedsfirmaet Zscaler indrapporterede dens sande natur, blevet fjernet af Google. Siden den dukkede op i 2014, er den blevet downloadet mellem en million og fem millioner gange.

Malware spredt fra Google Play

I årevis er spionagesoftware, der kan sladre om brugerens opholdssted, blevet downloadet fra Googles Play Store. Det meddeler sikkerhedsfirmaet Zscaler i et blogopslag. Softwaren, som er uploadet under navnet "System Update", er blevet hentet af brugere mellem en og fem millioner gange, siden den så dagens lys i 2014. Appen fungerer ved selv at kvittere for aktivering, når den har modtaget en skjult sms-besked og sender så de senest kendte positionsdata retur bag om ryggen på brugeren. Appen fungerer fra Android version 2.2, og funktionaliteten er åbenbart så usædvanlig, at den ikke bliver genkendt af almindelig antivirus-software, rapporterer Zscaler, der angiveligt har testet mere end 50 forskellige virus-scannere, som ikke kunne detektere malwaren. Google har nu fjernet produktet fra Google Play. Mere info på https://www.zscaler.com/blogs/research/android-spyware-smsvova-posing-system-update-play-store.

kwn


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…