Kodekunst

POEMS ABOUT THINGS

Andreas Refsgaard er kunstner og kreativ koder, der arbejder i grænsefeltet mellem kunst og interaktivt design.

Andreas Refsgaards værk 'Poems About Things' genererer poesi fra hverdagstingene omkring os. Det består af et mobilt website, som konstruerer pudsige sætninger om de objekter, som det betragter via brugerens kamerafeed.

Når brugerens kamera fokuserer på et objekt, giver en indbygget machine learning-model et forslag til, hvad objektet ser. Med udgangspunkt i estimatet bliver en kort query sendt til Google Suggest API, som returnerer en liste af sætninger inspireret af objektet. På skærmen dukker digtet op oven på billedet af objektet. Det består af en håndfuld sætninger, der er relateret til objektet og verden omkring objektet. Værket er lavet med værktøjerne ml5.js, p5.js og Google Suggest API.

Jeg forbinder in- og output på ukonventionelle måder og giver folk mulighed for at have det sjovt med algoritmer og machine learning

Andreas Refsgaard er kunstner og kreativ koder baseret i København. Han arbejder i grænsefeltet mellem kunst og interaktivt design og udforsker de digitale teknologiers kreative potentiale. Han har udstillet i hele verden.

Twitter: [@AndreasRef]
Instagram: [@andreasref]
Web: [andreasrefsgaard.dk]