udenlandsk arbejdskraft

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

222.500 fuldtidspersoner med udenlandsk statsborgerskab havde job i Danmark i første halvår 2019.

222.500 fuldtidspersoner med udenlandsk statsborgerskab havde job i Danmark i første halvår 2019. Det er det højeste tal nogensinde og 93.700 flere end i 2011, hvilket er så langt, statistikken går tilbage. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Ifølge lektor Laust Høgedahl fra Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, viser det, at det er blevet afgørende for danske virksomheders vækst, at de kan ansætte udlændinge.
”De her tal vidner om, at dansk erhvervsliv og dansk økonomi er dybt afhængig af udenlandsk arbejdskraft”, siger han til dagbladet Børsen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger til Børsen, at udenlandsk arbejdskraft – og EU-borgere i særdeleshed – skal være velkomne til at arbejde i Danmark, så længe det sker på danske løn- og arbejdsvilkår.
”Men det er sindssygt vigtigt, at vi ikke glemmer de mange ledige, der stadig er i Danmark, og at vi bruger den kæmpe mulighed, der er lige nu, hvor der stadig er stor efterspørgsel efter arbejdskraft, til at opkvalificere de ledige og give dem mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet”, siger Peter Hummelgaard til avisen.