Forsiden af bogen  "Skabt af en kunstig intelligens"
BØGER

Skabt af en kunstig intelligens

Ny bog sætter fokus på, om algoritmer kan hjælpe os i kreative processer.

Computerens utrættelige regnekraft og fremskridtene inden for kunstig intelligens har gjort algoritmer allestedsnærværende i vores liv og arbejde.

Men kan algoritmer også hjælpe os i kreative arbejdsprocesser?

Det spørgsmål har psykolog Mads Korsgaard og digital kunstner Andreas Refsgaard sat sit for at besvare i bogen 'Skabt af en kunstig intelligens?', og ved at kombinere deres forskellige fagområder udforsker forfatterne computerteknologiens kreative mulighedsrum.

Nogle vil hævde, at netop kreativitet er menneskehedens sidste bastion over for computere
- Bogens forfattere

Bogens forsidebilleder er skabt af en kunstig intelligens, men betyder det, at man i dette tilfælde kan betegne computer­algoritmen som kreativ?

”Nogle vil hævde, at netop kreativitet er menneskehedens sidste bastion over for computere. Men samtidig ser vi et stigende antal eksempler på, at kunstige intelligenser selv begynder at generere billeder, musikkompositioner, produkter, design og andre outputs”, skriver forfatterne i bogens indledning.

Skabt af en kunstig intelligens

Af Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard:
178 sider, 250 kroner
Udkommet på Forlaget Samfundslitteratur
Læs mere på skabtafenkunstigintelligens.dk

I bogen viser forfatterne, hvordan computeralgoritmer og nye digitale teknologier som machine learning og kunstig intelligens kan udvide rammerne for kreativt arbejde.

Desuden diskuterer bogen nogle af de konsekvenser, det kan have, når vi begynder at integrere kunstig intelligens i kreative arbejdsprocesser.

Mads Korsgaard er psykolog med speciale i mekanismerne bag kreativitet og innovation, og Andreas Refsgaard er digital kunstner med en legende tilgang til kunstig intelligens.

På bogens interaktive hjemmeside skabtafenkunstigintelligens.dk kan du selv prøve at tegne med din næse på skærmen, skabe dine egne computergenererede kunstværker eller træne en algoritme til at kende forskel på forskel­lige affaldstyper.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…