Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Skat mangler it-milliarder

Der vil ikke være råd til drift af store it-systemer fra 1. januar 2020, hvis der ikke findes penge.

”Jeg kan konstatere, at hvis ikke vi finder et milliardbeløb nu og her, vil der ikke være råd til drift af store it-systemer fra 1. januar 2020”.

Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) til Berlingske Tidende efter et såkaldt kasseeftersyn, der angiveligt har afsløret, at tingene står grelt til i Skat. Morten Bødskov selv nævner ingen tal, men avisen mener at vide, at der er brug for mere end 13 milliarder kroner over de kommende år.

En af de store knaster er det system, der skal inddrive statens gæld. En gæld, der er vokset til over 118 milliarder kroner, siden det famøse EFI-­system blev skrottet. Afløseren hedder PSRM og er bygget færdigt. Men ifølge avisen mangler man at få de omkring 800 offentlige kreditorer koblet til systemet. De fleste skal kobles på via en særlig portalløsning, mens de store kreditorer skal have deres egne it-systemer til at tale med PSRM.

Ifølge Skatteministeriet er kun omkring 50 offentlige kreditorer pt koblet på PSRM-systemet, og af dem er det angiveligt blot en håndfuld af de store kreditorer, erfarer avisen fra centrale kilder.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…