Niels Ladegaard Beck er uddannet datalog og har stiftet virksomheden Holion. Foto: Magnus Møller

hjælpepakker

Støttepakkerne har været alle pengene værd

It-virksomheden Holion i Hadsten er kommet styrket gennem coronakrisen, og de statslige støttepakker har gjort en forskel, siger stifteren Niels Ladegaard Beck.

Egentlig var firmaet Holion tænkt som et enmandsprojekt, der bare skulle løbe rundt, da datalog Niels Ladegaard Beck stiftede det i 2014.

– Men så fik jeg behov for en kollega og mandede op. Det har vi så gjort siden. Hvis der er kompetencer, vi ikke har internt, har vi en række faste freelancere med andre kompetencer tilknyttet. Så hvis opgaven er sjov, siger vi ikke nej, fortæller han.

Holion laver apps og avancerede websystemer fra bunden, og coronakrisen kunne havde slået luften helt ud af Holion. Ved indgangen til 2020 var der kun to fuldtidsansatte, og firmaets eneste kunde havde netop ansat egen udvikler.

Tema

Denne artikel er en del af et tema, der tager temperaturen på it-branchen under coronakrisen.

It-branchen surfer på bølgen
Vi havde råd til at investere i en nedgangstid
Støttepakkerne har været alle pengene værd

– I marts 2020, da corona brød ud, sad jeg i en skilift i Norge. Vi var lige begyndt at bruge Google Adwords, og pludselig begyndte kunderne at kime os ned. Da jeg sad dér i liften, ringede de fra FN. De skulle have en app, der kunne alt muligt og være færdig om en måned. Så det blev ikke til noget, siger Niels Ladegaard Beck.

Men telefonen blev ved at ringe.

– Kunderne er alt fra små startups til store virksomheder som landets største advokatkontor og største bank. Men vi har også Inges Kattehjem som kunde, siger han.

Da jeg sad dér i liften, ringede de fra FN. De skulle have en app, der kunne alt muligt og være færdig om en måned
- Niels Ladegaard Beck, stifter af Holion

Da 2020 gik på hæld, og pandemien havde raset i ni måneder, var der fem ansatte i Holion, og virksomheden er netop er blevet kåret som gazellevirksomhed af dagbladet Børsen.

Som flere andre it-firmaer, der er vokset under coronakrisen, er det ikke selve pandemien og støttepakkerne, der har givet direkte vækst. Men hånden er blevet holdt under kunderne. For eksempel ringede en kørelærer en dag – han kunne ikke have elever, men ville gerne have en app.

– Der er nogen, der er blevet holdt i live. Støttepakkerne har været alle pengene værd, mener Niels Ladegaard Beck.

Noget, der adskiller Holion fra konkurrenterne, er, at firmaet integrerer en løsning til både Apple og Android i samme app – en såkaldt crossplatform.

– Det virker lige godt på begge platforme og sparer vores kunder for en masse penge.

Hvorfor gør alle ikke det?

– Fordi der er nogen, der synes, det er sjovt kun at lave programmer til et af systemerne. Vi synes måske snarere, det er sjovt at hjælpe kunderne. Og så er der måske nogen, der tænker lidt mere på at tjene penge, siger han og tilføjer:

– Vi kan godt hjælpe en startup med at lave en app, uden at de bruger alle deres penge på det. Det er sjovere for os, at de kommer godt i gang og så senere har råd til at lave en bedre version.