Forside til bogen No-code
Software

Byg selv dine apps

Barsler du med en genial idé til en app, men kan du ikke finde en programmør til at bygge den? Vil du gerne sætte strøm til din virksomheds processer, men har du mistet tålmodig­heden med it-afdelingen eller jeres leverandører? Så kan bogen ­NO-CODE meget vel være noget for dig.

NO-CODE er skrevet til dem, der er eksperter i alt andet end kode. Kort fortalt introducerer den 25 måder at bygge software eller automatisere arbejdsgange uden at skrive en eneste linje kode. Og ifølge forfatter Jacob Bøtter kan du efter par timer i selskab med bogen bygge din første prototype.

”Her er ingen varm luft, men kun praktiske tips og tricks til at komme godt i gang. Det har aldrig været nemmere eller sjovere at bygge software”, skriver Jacob Bøtter, der har startet flere digitale virksomheder og er rådgiver i digitalisering. 

Målet for Jacob Bøtter er at transformere de digitale arbejdspladser, så medarbejderne selv bliver i stand til at udvikle redskaber, der skaber forbedringer – uden at det behøver at kræve store og tidskrævende udviklings­projekter. No-code-bevæg­elsen handler om at bygge apps ved at trække og slippe elementer på skærmen, hvor man kan se, hvad der sker, mens man bygger. Bøtter bruger selv platformen Glide, og han hævder,
at han kan bygge udmærkede apps på 15 minutter – ofte mens han holder oplæg for kunder. 

”Det er ligegyldigt, om du har arbejdet med programmering det meste af din karriere eller aldrig har set en linje kildekode, og det er komplet underordnet om du er 25 år eller 75 år”, skriver Jacob Bøtter, der dog opfordrer læseren til at bruge nogle timer på at forstå grundlæggende teknologier som HTML, CSS og JSON.

Bogen er udkommet i et lækkert hardcover-format, og udgivelsen er finansieret af bogens læsere gennem crowdfunding-platformen Kickstarter.

Jacob Bøtter: NO-CODE, udkommet på forlaget Fat Cat Press, 336 sider, 399 kroner (digital udgave 199 kroner)


Læs også...

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…