Juli byder på ændringer i dagpengeregler

De største og mest fundamentale ændringer handler om selve den måde, dagpenge udregnes og udbetales på.

Månedsbaseret udbetaling

Med reformen overgår dagpengesystemet til at være månedsbaseret. Det betyder, at du skal sende dit dagpengekort, før måneden er gået, og altså gætte på, hvordan de sidste dage ser ud, når du udfylder dagpengekortet. Dagpengene udbetales fremover den sidste hverdag i måneden. Eventuelle reguleringerne vil ske i begyndelsen af næste måned.

Optjeningsret ændres

Med dagpengereformen introduceres også et nyt udgangspunkt for at optjene dagpengeret, idet dagpengeretten vil være indkomstbaseret for nyledige. Optjeningen af dagpengeret vil fortsat være baseret på, hvor mange løntimer du har haft.

Udregning i timer

Fra juli vil dagpengeperioden blive udregnet i timer i stedet for uger. Når du bliver indplaceret i en ny dagpengeperiode, får du ret til dagpenge i 3.848 timer (to år) inden for tre år.

Fælles tællere

Der indføres digitale ’tællere’. Med den nye tæller kan du selv følge med i status på din ’beskæftigelseskonto’ og se, hvor mange arbejdstimer du har optjent. Du kan også se, hvad det giver i dagpengetimer, hvis du vil veksle arbejdstimer til dagpengeret, ligesom du kan se, hvornår du har optjent ny dagpengeret.

Satsberegning og udbetaling

Også beregningsreglerne ændrer sig. Når din sats fremover regnes ud, bliver der som hovedregel taget udgangspunkt i de 12 måneder, du har haft højest indtægt fordelt over de sidste 24 måneder. Du kan højest få maksimumsatsen, men der er ingen minimumsats.

Karens hver fjerde måned

Der indføres en karens hver fjerde måned. Det betyder, at du hver fjerde måned mister en dags dagpenge. Det gælder, medmindre du har haft 148 arbejdstimer, der er indberettet til indkomstregistret, inden for de fire måneder. Det svarer til 20 dages fuldtidsbeskæftigelse.

Perioden afkortes

 

Hvis du sammenlagt har fået dagpenge i fire år inden for en periode på otte år, vil dagpengeperioden blive afkortet med en måned fra juli 2017. Det gælder for alle medlemmer - også medlemmer, der har fået dagpenge lang tid tilbage. Hvis du har mindre end en måneds dagpenge tilbage, gælder afkortningen først fra næste indplacering.

Læs mere på Min A-kasses hjemmeside: www.min-a-kasse.dk/dagpengereform-2017-hvad-betyder-det-for-dig





Læs også...

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…