POLITIK

Marie Bjerre er tilbage som minister

I to uger nåede Marie Bjerre at være eks-digitaliseringsminister. Torsdag den 7. december blev hun nemlig hentet tilbage, efter at hendes erstatning, Mia Wagner, har trukket sig fra politik af helbredsmæssige årsager. På den måde fik Marie Bjerre ret i sin forudsigelse, da hun på afskedigelsesdagen sagde ”På gensyn”.

 

Marie Bjerre (V) er tilbage som digitaliseringsminister blot to uger efter, at hun til alles overraskelse blev erstattet af Mia Wagner.

Samme Mia Wagner har dog valgt at trække sig fra politik efter et ildebefindende, og derfor er Marie Bjerre tilbage i spidsen for det ministerium, hun selv har startet som Danmarks første digitaliserings- og ligestillingsminister.

Selv udtalte Marie Bjerre til pressen, da hun blev genpræsenteret:

– Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling, og derfor er jeg også meget glad og beæret.

Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling.

Marie Bjerre forklarede i øvrigt til pressen, at hun havde sagt ”På gensyn” til dronningen, da hun for to uger siden skulle gå af som minister. På den måde fik hun hurtigere ret i sin forudsigelse, end hun nok havde forestillet sig.

I de it-professionelles forbund, PROSA, byder man Marie Bjerre velkommen retur:

– Det er et hektisk område, som skal have en markant minister klar ved roret. Der sker hele til noget nyt, tænk bare på AI-forordningen, som forhandles i EU i disse dage. Så det er godt at se Marie Bjerre tilbage på posten, udtaler formand, Niels Bertelsen.

Han henviser dog samtidig til, at hverken PROSA eller andre it-organisationer har været tilfredse med den digitaliseringsstrategi, som regeringen med Marie Bjerre i spidsen for området kom med for en lille måned siden.

– Det er ingen hemmelighed, at PROSA ikke er voldsomt imponerede af det nye digitaliseringsudspil – bl.a. fordi udspillet kan forstærke en i forvejen kedelig tendens, hvor forståelse af teknologi fastholdes som et mandligt domæne og arbejdsområde, og fordi der mangler fokus på, at systemer skal rulles mere fornuftigt og borgervenligt ud fremover. Vi håber derfor, at Marie Bjerre vil sætte sig i spidsen for at lytte bredt til eksperterne, der har indgående kendskab til it-faget og har fulgt det fra begyndelsen. Vores dør er i hvert fald åben, fastslår Niels Bjerre.


Læs også...

Internettet er faktisk sundt, viser en ny undersøgelse, der kommer netop som techgiganter ventes at udfordre Google i kampen om markedsandele med…

PROSAS seneste undersøgelse viser, at 54 procent af medlemmerne ikke havde en eneste dag med efteruddannelse i 2023. "Det er bekymrende", synes…

Lønnen steg mere for PROSA-medlemmer i 2023 end i den øvrige branche. Det viser den nyeste lønstatistik fra 2024.

"It-folk er eftertragtede og en…

Gustav, Valdemar og Julie elsker at game, og de får lov til at dyrke deres passion hver eneste dag – de går nemlig på game design-linjen på Københavns…

Simon og Danni er to af de it-sikkerhedsfolk, som hver dag sidder og kæmper mod hackerne. De kan kalde på Supermand og Catwoman, når der sker noget…

Kønsfordelingen er skæv i it-branchen, men hvorfor er det overhovedet et problem? Og hvordan er vi havnet her? Rikke Kristine Østergaard har en…

Kunstig intelligens gnaver sig med lynets hast ind i it-sikkerhedsbranchen – og det giver både muligheder og udfordringer, påpeger Jacob Herbst fra…

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…