Foto: Ritzau Scanpix

Pape benægter brug af ansigtsgenkendelse

Politiet anvender ikke ansigtsgenkendelse i forbindelse med overvågning af det offentlige rum. Det fastslår justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der på et samråd 23. august afviste enhver påstand om, at politiet har bevæget sig ind på områder, det krænker borgernes ret til privatliv.

Det sker, efter at den operative chef i Nationalt Cyber Crime Center (NC3), Niels Denny Sørensen, i juni udtalte sig om ansigtsteknologi til Ekstra Bladet: ”Vi både kender og bruger teknologien, men af politifaglige grunde ønsker vi ikke at løfte sløret for, hvor meget og på hvilke områder”, sagde han.

Men ifølge justitsministeren er der tale om en misforståelse.

– Københavns Politi har præciseret, at det, der menes med citaterne i Ekstra Bladet, er, at kameraerne på dronerne er så gode, at politibetjentene kan genkende personerne på billederne. Rigspolitiet har understreget, at politiet ikke benytter overvågningsudstyr i det offentlige rum, der eksempelvis genkender ansigter på mistænkte personer, siger Søren Pape til Ritzau.

Ifølge ministeren anvendes ansigtsgenkendelsesteknologi kun i paskontrollen i Københavns Lufthavn, og han forsikrer, at Folketinget skal høres, hvis det kommer på tale at benytte teknologien i det offentlige rum.

ohl


Læs også...

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…