Præmie til langtidsledige, der får job

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget at indføre en såkaldt jobpræmie for nuværende langtidsledige. Jobpræmieordningen vil omfatte personer, som pr. 1. december 2016 har haft mindst et års sammenhængende forløb på blandt andet kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller ressourceforløb.

Jobpræmieordningen vil også omfatte personer, der modtager dagpenge, feriedagpenge, midlertidig arbejdsmarkedsydelse, løntilskud eller kontantydelse, og som pr. 1. december 2016 (uge 48) har været ledige i en sammenhængende periode på mindst halvandet år. Du har været ledig i sammenlagt halvandet år, hvis du i uge 48 har været ledig i mindst 71 af de seneste 78 uger.

Ordningen trådte i kraft 1. april, og det betyder, at du, hvis du er langtidsledig, kan få op til 2.500 kroner skattefrit hver måned, hvis du kommer i fuldtidsarbejde.
Jobpræmien er skattefri og udgør 10 procent af arbejdsindkomsten, dog maksimalt 2.500 kroner pr. måned. Den vil ikke påvirke indkomstafhængige offentlige ydelser og udbetales i perioder med ustøttet beskæftigelse. Der kan maksimalt udbetales jobpræmie i 18 måneder. Du kan dermed modtage op til 45.000 kroner i jobpræmie.

Den nye midlertidige jobpræmieordning kommer til at gælde i to år, og den ophører automatisk, hvis du overgår til folkepension, efterløn, fleksydelse eller delpension.

Hvis du bliver omfattet af ordningen, vil du automatisk få et brev fra Udbetaling Danmark inden 1. juli. Hvis du har spørgsmål, skal du kontakte Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om jobpræmieordningen på borger.dk.


Læs også...

Kønsfordelingen er skæv i it-branchen, men hvorfor er det overhovedet et problem? Og hvordan er vi havnet her? Rikke Kristine Østergaard har en…

Kunstig intelligens gnaver sig med lynets hast ind i it-sikkerhedsbranchen – og det giver både muligheder og udfordringer, påpeger Jacob Herbst fra…

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…