Unsplash: Dylan Gillis

Tidsregistrering: Pas på du ikke bliver fyret eller bortvist…

Kend reglerne for tidsregistrering! Hos PROSA har vi oplevet flere medlemmer, der er blevet overraskede over, at man faktisk kan få en advarsel – eller i værste fald blive bortvist – hvis man ikke følger reglerne for tidsregistrering.

Den 1. juli 2024 trådte et nyt krav om tidsregistrering i kraft – og det har stor betydning for din arbejdsdag!

Ifølge de nye regler skal alle arbejdsgivere indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt tidsregistreringssystem, der kan måle den daglige arbejdstid for samtlige medarbejdere. Reglerne kom som følge af en EU-dom, hvor en spansk arbejdsgiver ikke kunne dokumentere, at arbejdstidsregler – især omkring overarbejde og hviletid – blev overholdt.

Det betyder IKKE, at du nødvendigvis skal registrere hver eneste arbejdstime ned til minutterne – det er tilladt kun at registrere afvigelser fra din normale arbejdstid.
Men det betyder, at du som medarbejder har et ansvar for at følge virksomhedens retningslinjer for tidsregistrering.

Manglende registrering kan få alvorlige konsekvenser!
Hos PROSA har vi oplevet flere medlemmer, der er blevet overraskede over, at man faktisk kan få en advarsel – eller i værste fald blive bortvist – hvis man ikke følger reglerne for tidsregistrering.

Det er ikke bare interne krav fra din arbejdsgiver – det er lovgivning, og den skal overholdes af både arbejdsgiver og dig som ansat.

Så sørg for at:

  • Følge virksomhedens politik for tidsregistrering
  • Rette op på eventuelle fejl eller manglende registreringer med det samme
  • Kontakte PROSA, hvis du er i tvivl.

    Er du selvtilrettelægger?

Der gælder særlige regler for dig – læs mere om det i artiklen" Prosabladet: Er du selvtilrettelægger?

Har du spørgsmål, eller er du bekymret for, om din tidsregistrering kan føre til en advarsel eller en bortvisning?

Kontakt PROSA – vi er her for at hjælpe dig!


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…