Viser 185 resultater for "forskning".

Odense er i dag centrum for mere end 160 robotvirksomheder med mere end 3.600 ansatte. Det er ikke kommet tilfældigt, men skyldes en målrettet indsats…

PROSAbladet vil i kommende udgaver sætte fokus på programmeringssprog, deres udvikling og enkelte sprogs særlige egenskaber og udfordringer. Herunder…

It, sociale medier, tech og digital forståelse skal have en helt anden rolle og et helt andet fokus allerede fra de tidlige klassetrin. Det mener…

Tænk, hvis skolerne greb skærmkritikken og brugte den konstruktivt til at undervise i datalaboratorier. Det foreslår Anders Kjærulff i sin…

Data er ikke gratis, hverken i kroner og øre eller for miljøet omkring os. Alligevel glemmer de fleste, når de scroller, streamer og surfer, at der i…

AI-orkanen fortsætter – nu med tankelæsnings-videoer, nyt antibiotikum og stadig bedre fotomanipulation. Samtidig har GDPR fejret fødselsdag, og Meta…

Vores opmærksomhed bliver stjålet med hjælp fra de bedste psykologer og stadig bedre algoritmer. De færreste ved, i hvor høj grad blandt andet sociale…

Ai fylder stadig mere i den folkelige bevidsthed og nyhedsstrømmen. Hver dag sine nye vinkler og ny potentialer eller skræmmescenarier. En AI-dekoder…

Vi skal begynde at samtænke GDPR med nye regler om AI, informationssikkerhed og forvaltnings­retten, så vi kan bruge mindre tid og energi på…

Det er VILDT, hvad teknologi gør for vores liv!

At arbejde giver it-professionelle stor tilfredshed. Men for mange opgaver kommer væltende og snigende, og det giver grobund for stress. Chefen har et…

Risikoen ved store it-projekter er uendelig, erklærer 'verdens førende megaprojektekspert' professor Bent Flyvbjerg. Derfor giver det mere mening at…

Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet fejrer i år 50-årsfødselsdag. Det er historien om en organisation, som er vokset hurtigt,…

Med Bent Flyvbjerg i spidsen stræber et nyt dansk institut efter at blive internationalt førende på grundforskning, der kan lede til vellykkede…

Prosabladet har undersøgt, hvordan en open source-samarbejdsplatform til folkeskolen kunne se ud. For "det går ikke, at man er i tvivl om, hvorvidt…

Det er lykkedes forskere fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet at udvikle software, der er i stand til at redigere billeder med elektriske…

Spørgsmålet er, i hvilket omfang vi føler os forpligtede af vores informations­underskud, skriver Peter Danholt, der er lektor i informationsvidenskab…

Mikkel, Anja, Emil, Sara og Mikkel og alle de andre unge, som forlader it-studierne disse år, vil sætte deres præg på branchen med et værdisæt, som…

En spildesigners fineste opgave må være at undgå at gøre skade på dem, der spiller spillet, fastslår ph.d.-stipendiat Leon Y. Xiao. Han forsker i…

Det er så godt som umuligt at beskytte sig mod avanceret spyware, der kan forvandle mobiltelefoner til spionenheder. Det konkluderer Amnesty…

Smartphonen har placeret verden i din håndflade. Hvad gør du med den verden, og hvad gør denne verden ved dig? De spørgsmål forsøger den norske…

En almindelig dag på kontoret levner ikke meget plads til sammenhængende tænketid. Men det er vigtigt, at vi generobrer fordybelsen, siger rådgiver og…

Forskningsresultaterne fra ITU viser, at matematiske algoritmer kan bruges til afgøre, hvor man skal bygge cykelstier for at få sikre og direkte…

En uge efter at den nye logningbekendtgørelse trådte i kraft herhjemme, gik en EU-dom imod dele af de nye regler. Den uklare retstilstand på området…

Forskerne har ved hjælp af mere end 7.000 lydoptagelser af grise designet en algoritme, der selv kan afkode den enkelte gris' følelser. Håbet er, at…

Hypen om metaverse tager fart. Teknologien er moden, og små og store aktører satser på digitale universer. Men spørgsmålet er stadig: Bliver metaverse…

Metaverse påvirker ikke kun brugerens psyke og krop på en langt mere gennemgribende måde, end vi hidtil har set. Teknologien kræver også, at brugeren…

Men data og algoritmer omkalfatrer vores samfund og rejser grundlæggende spørgsmål om, hvem vi er som mennesker, skriver Peter Lauritsen, der er…

Ny teknologi gør det muligt at skabe og dele sikre krypteringsnøgler ved hjælp af standard telecom-fiberoptik. Det viser forskning fra DTU.

Truslen om cyberkriminalitet mod Danmark har i årevis været meget stor. Lige før årsskiftet fremlagde regeringen sin nationale strategi for cyber- og…

Røntgenstråler kan bruges til at optimere vores fødevarer og bidrage til, at vi kan lave velsmagende plantebaseret kost til gavn for klimaet. Det…

Der synes at være håb for, at Europa kan opnå digital suverænitet, skriver Pernille Tranberg, medstifter af DataEthics, i dette perspektiv.

Korte træningspas for nakke, skuldre og ryg i arbejdstiden kan have stor betydning for sygefraværet hos medarbejderne.

Unge, der arbejder for digitale platforme, oplever, at det er svært at vurdere, hvem der har ansvaret for deres arbejdsmiljø, viser ny undersøgelse.

Sammen med IT-Universitetet er PROSA centralt placeret i det første større forskningsprojekt i EU, der sætter et kritisk fokus på digitaliseringen af…

Over hele verden anskaffer myndigheder nye teknologier til at overvåge borgerne med datadrevet politiarbejde. I Danmark har politiet indkøbt…

Med et års forsinkelse kunne Datalogisk Institut på Københavns Universitet i november markere sine første 50 år ved at fejre fortidens bedrifter og…

PROSA inviterer 14. december til paneldebat om politiets brug af datadrevet efterforskning. Mød blandt andre repræsentanter fra Palantir, som står bag…

Mange – og ikke mindst techvirksomheder, konsulenthuse og politikere – dyrker forestillingen om teknologi som fremskridt og underlagt menneskelig…

At kunne kontrollere mange af de basale hukommelsesenheder, de såkaldte qubits, på samme tid, er afgørende for en funktionel kvantecomputer. Nu har…

Hvordan arbejdet i fremtiden skal tilrettelægges, er en diskussion, der bør foregå ude på de enkelte arbejdspladser. Sådan lød konklusionen på PROSAs…

Brugen af teknologi til ansigtsgenkendelse risikerer at udhule vores grundlæggende rettigheder og skabe et samfund mindre præget af tillid, mener…

ITU-forskerne skal skabe en digital platform til mental sundhedspleje blandt ­syriske flygtninge i Jordan. Mange lider af traumer og andre psykiske…

Flere års aktiv indsats for at tiltrække unge talenter til det danske cyberlandshold har båret frugt. Holdets succes kan være med til at øge…

Ny forskning åbner op for bedre kontrol over vigtige biologiske processer som for eksempel at fragte medicin de rigtige steder hen i kroppen.

Kræftens Bekæmpelse står til bøde på 800.000 kroner for alvorlige sikkerhedsbrud.

Hver femte danske kvinde er udsat for hadtale på nettet. Forskere fra IT-Universitetet har udviklet et AI-værktøj trænet på omhyggeligt kategoriserede…

Mødet med de kommunale jobcentre kan være en ørken­vandring. Prosabladet har talt med en række højtuddannede ledige, som fortæller, at de føler sig…

Planetariet åbner for Science Slam, hvor forskere skal levere deres hjerteblod og viden på syv minutter.

Der er brug for nytænkning for at få flere studerende på de tunge it-uddannelser, mener PROSA.

Selskaber i alle størrelser har i år oplevet de voldsomme konsekvenser, der kan være forbundet med ransomware-angreb. Og selvom ransomware har en del…

Forskere fra IT-Universitetet har fundet ud af, hvordan it-uddannelserne bedre kan få fat i kvindelige studerende. Det handler om at finde den…

Redaktionen dykker ned i gamle udgaver af Prosabladet på jagt efter nedslag, der siger noget om it-fagets utrolige udvikling.

Ny opfindelse sparer strøm og penge og er et gennembrud inden for kvanteforskning og kvantekryptografi, fordi lyspartikler er ekstremt svære at hacke.

Regeringen og højrefløjen afsætter 500 millioner kroner til Danmarks cyberforsvar.

Et nyt klimapanel med 10 lønmodtagere skal være drivkraft i fagbevægelsens klimaomstilling.

Nyt forskningsprojekt viser, at hjernebaseret samarbejdsfiltrering er muligt ved at aftappe signaler direkte fra hjernen.

Som den første kvinde blev Pernille Bjørn i 2015 udnævnt til professor på Datalogisk Institut i København. Siden har hun været drivkraft for at få…

Mere end 50 studerende på Aarhus Universitets Institut for Fysik og Astronomi har været involveret i opsendelsen af satellitten Delphini-1.

Overvågningen og dataindsamlingen på internettet er blevet så omfattende, at ingen almindelige mennesker kan overskue den, siger Signe Sophus Lai, der…

PROSA har fremlagt et forslag til en app, som kan registrere borgernes bevægelsesmønstre og kontaktflader uden at gå på kompromis med…

Forskere på DTU spiller en nøglerolle i missionen til Mars, men på en god dag modtager de kun 6 megabyte data fra vores naboplanet. Ud fra det…

"Det er første gang, vi flyver med Linux på Mars", fortæller Tim Canham, der er Mars Helicopter Operations Lead ved NASA’s Jet Propulsion Laboratory…

Zoom-træthed er blevet et begreb, og en amerikansk professor fra Stanford University har nu undersøgt, hvorfor vi egentlig bliver så udkørte af, at…

Journalist, aktivist, prisvinder, tremmerusker, gartner og bums. Amerikanske Barrett Brown er en af de få umaskerede personer i Anonymous-bevægelsen,…

Med IT-Universitetet og PROSA som de danske islæt blev forskningsprojektet CUPP skudt i gang i februar i samarbejde med universiteter i Estland,…

Et nyt forskningsprojekt sigter efter at skabe nye elektronisk funktionelle materialer, som er fuldstændig biologisk nedbrydelige.

Den, der besidder data, besidder magt, skriver Peter Lauritzen, der er professor i informationsvidenskab ved Aarhus Universitet i denne klumme.

Medarbejderejede virksomheder kan fremvise bemærkelsesværdige resultater. Men Danmark er bagud i forhold til andre lande.

Forført af maskinernes enorme regnekraft fodrer vi dem ukritisk med uendelige datamængder, så den kunstige intelligens kan spytte et resultat ud. Men,…

Hvordan lærer vi at udnytte det bedste fra algoritmer og kunstig intelligens og samtidig tage højde for de etiske dilemmaer, der følger med? Sådan…

Gennem et helt år har ansatte i Googles moderselskab Alphabet i hemmelighed forberedt dannelsen af en ny fagforening, der så dagens lys den 4. januar…

Hvis en algoritme skal opfattes som et brugbart værktøj, er det helt afgørende, at de mennesker, der skal bruge algoritmen i deres arbejde, kan se…

Med en ny opfindelse melder danske forskere sig ind i kapløbet om at bygge den første kvantecomputer.

Brug af usikre kodeord er stadig en akilleshæl for danskerne både privat og på job, og hjemmearbejde udfordrer ii særlig grad arbejdspladsernes…

Med et nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier (DIREC) går de datalogiske institutter på syv danske universiteter sammen med…

Otte it-professionelle giver deres bud på, hvad der bliver it-fagets største udfordring det kommende år.

Den fælles værdi af vores sundhedsdata bør hovedsageligt tilfalde fællesskabet, skriver PROSA-formand Niels Bertelsen i denne kommentar.

Redaktionen dykker ned i gamle udgaver af Prosabladet på jagt efter nedslag, der siger noget om it-fagets utrolige udvikling.

Uddannelse opnår Best Practices in Education Award 2020.

Fornem nummer 2 til Danmarks Tekniske Universitet.

Mogens Hinge, der er lektor ved institut for ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet, står i spidsen for forskningsprojektet Re-Plast, som skal…

Teknologi er en betydelig samfundsmæssig kraft, skriver Peter Danholt, der er ph.d. og lektor ved informationsvidenskab, Aarhus Universitet.

I SPOC-centret på DTU står professor Leif Katsuo Oxenløwe i spidsen for en forskningsgruppe, der hele tiden flytter grænserne for, hvor meget data man…

Qi Zhang, lektor og leder af Computer Engineering Program ved Aarhus Universitet, har i spidsen for forskerholdet Network Computing, Communications…

Nicolaj Nørgaard Mühlbach, der er ph.d. på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, skal i forskningsprojektet The Economics of Modern Tehcnology…

Virtual reality (VR) og augmented reality (AR) har bidt sig fast i toppen af dansk erhvervsliv. Erfaringerne er positive, og bureauerne oplever…

Philippe Bonnet, der er professor og leder af forskningsgruppen Data-Intensive Systems and Application ved IT-Universitetet i København, modtog i juni…

I 200-året for Hans Christian Ørsteds revolutionerende opdagelse af elektromagnetismen har to af Danmarks førende tegneserieskabere Ingo Milton og…

I samarbejde med seks europæiske universiteter skal PROSA i de kommende år deltage i et forskningsprojekt om såkaldt Predictive Policing.

Politiet i USA har købt sig adgang til den revolutionerende app Clearview AI, som har løftet ansigtsgenkendelse op på et helt andet niveau. Det nye…

Overvågning fylder efterhånden så meget i vores daglige liv, at det er helt relevant at tale om, at vi lever i et overvågningssamfund, skriver…

De it-professionelle er overordnet set sluppet nådigt gennem den første del af coronakrisen, viser en stor medlemsundersøgelse, som PROSA har…

Ruben Verborgh er professor i semantisk web og teknisk rådgiver i Tim Berners-Lees store Inrupt-projekt, der vil redde internettets sjæl. Idéen er at…

Der er sket en international opblomstring af aktivisme og nye organiseringsforme i it-branchen.

Enkelte mænd talte med store bogstaver, da PROSA tog temperaturen på ligestillingen blandt de it-professionelle. Den nedslående konklusion er dog, at…

Kun 11,8 procent af hjemmesiderne i Storbritannien overholder GDPR-reglerne. Det viser et internationalt forskningsprojekt, som Midas Nouwens fra…

Herbert Lin har forsket i cybersikkerhed ved Stanford University, siden internettet blev spundet.

Devi Parikh, 35, har en ph.d. i Computer Vision og er professor ved Georgia Tech i Atlanta, hvor hun forsker i natural language processing, kunstig…

Professor Asaa Feragen-Hauberg fra Institut for Matematik og Computer Science, DTU, skal i løbet af tre år undersøge om, man kan skabe retfærdige…

Villum Fonden og Velux Fonden, der i fællesskab vil styrke den demokratiske udvikling i fremtidens databaserede samfund.

Hvis vi ikke får en grundig debat af reduktionsmål i it-sektoren, misser vi en voldsomt vigtig del af den grønne omstilling, skriver Niels Bertelsen,…

Et gratis onlinekursus i kunstig intelligens er det mest succesrige kursus, som Helsinki Universitet nogensinde har udbudt. Nu skal resten af EU’s…

I skyggen af Fukushima-bjergene i Japan er den vertikale farm Innovatus i gang med at udvikle fremtidens fødevareforsyning gennem datadrevet…

Skal forsikringer mod cyberskader være tvungne?

Det længe ventede opgør med de danske logningsregler er endnu en gang blevet udskudt. Allerede i 2016 blev logningen kendt ulovlig af EU-domstolen,…

”Jeg håber, at Folketinget vil lave en vurdering af hele situationen og ikke kun forholde sig til det her med udgangspunkt i spørgsmålet om…

Manglen på etiske overvejelser i statsministerens udspil er dybt problematisk, mener PROSAs formand, Niels Bertelsen.

29-årige Ieva Jasaityte kom til Danmark fra Litauen for to år siden for at tage en master i softwareudvikling på IT-Universitetet. Hun hylder den høje…

Danske Universiteter og Dansk Industri danner fælles front for at få fjerne loftet over, hvor mange internationale studerende der må tage en…

Det var en helt almindelig marketingansvarlig hos et computerfirma i Californien, der afsendte verdens første spammail i 1978. Siden da er uønsket…

222.500 fuldtidspersoner med udenlandsk statsborgerskab havde job i Danmark i første halvår 2019.

Medier og andre brancher har fået øjnene op for tekster skabt af robotter. Tendensen kan ”radikalt forandre den måde, indhold bliver produceret på –…

Siden Bitcoin så dagens lys i 2008 er brugen af kryptovalutaer eksploderet. Og selv om mange opfatter de digitale valutaer som et kærkomment…

Klimaministeriet er frontløber i staten, når det gælder om at indsamle, anvende og udstille data, som eksempelvis kan bruges til at udvikle…

Hvor meget CO2 udleder du gennem dit forbrug, og hvor skal du begynde, hvis du vil mindske dit klimaaftryk? Den svenske tjeneste Svalna indsamler data…

I et nyt, stort forskningsprojekt undersøger Steffen Dalsgaard fra IT-Universitetet, hvordan mennesker bringes til at mindske klimabelastningen ved at…

Små datacentre kan i visse tilfælde øge energieffektiviteten og mindske klimabelastningen, viser erfaringer fra et eksperiment på Orkneyøerne i…

77.000 personer oplevede sidste år seksuel chikane på arbejdspladsen. Selvom mænd rammes i mindre grad end kvinder, tyder forskning på, at…

Selv om Danmark ifølge FN er verdensmester i offentlig digitalisering, så halter vi langt bagud, når det gælder om at åbne op for de store mængder af…

Kunstig intelligens udfordrer menneskets status som enestående væsener. Ifølge den danske kvantefysiker og professor Jacob Sherson er det derfor nu,…

Dan Mygind: “Jeg kan ikke finde dine tidligere beskeder til mig? Har du slettet dem?”
Michael Leire: “Har ikke slettet noget. Sikkert LI som sletter, i…

It-sikkerheden for forskningsdata er hullet som en si. Selv de mest basale regler for it-sikkerhed følges ikke på fem af landets største…

Kunstig intelligens buldrer frem og vil i løbet af de kommende 20 år skabe kolossale forandringer i det samfund, vi kender i dag. Men er vi klar til…

MIT Media Lab er en glasklædt bygning, der ligger i Boston-forstaden Cambridge. Stedet er lige så meget et værksted som et kontorhus. Oppe på tredje…

26 danske teknologiledere besøgte i oktober Kinas tech-centrum omkring Shanghai, der har ambitioner om at blive verdens førende udviklingshub for…

'Kvinde kend din kode' er en bog på blot 111 sider. Den er et indspark i debatten om at få flere kvinder til at programmere, og det gør den med…

Sløset datasikkerhed og tvivlsomme internetforbundne produkter har fået udviklere af Internet of Things (IoT) til at trække i bremsen og kræve at få…

Prosabladet har stillet Folketingets it-ordførere otte spørgsmål om dataetik. Læs deres svar her:

Den første dræberrobot, som selv træffer afgørelser om at anvende dødbringende kraft, er formentlig allerede klar i et militærlaboratorium i USA,…

Klichéen kalder næsten på at blive hevet op af skuffen: I krig er sandheden det første offer. Hvad enten det er den amerikansk ledede koalitions…

Danmark skal være med helt fremme, når det gælder udviklingen af kunstig intelligens (AI). Sådan lød det fra forskningsminister Tommy Ahlers (V), da…

Danmark går med i et europæisk forskningsprojekt, som skal udvikle supercomputere i verdensklasse og behandle store mængder data. Ifølge…

Først var justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ”fuldstændig rystet” over, at nogle oppositionspolitikere mente, at Danmark skulle rette ind efter…

 

– Rør venligst mit ansigt. Følg venligst mig.

Anmodningen kommer fra en af robotterne i den internationale lufthavn Incheon i udkanten af Sydkoreas…

– For nogle mennesker er it og revision noget af det mest tørre og kedsommelige, de overhovedet kan komme i tanke om. Så it-revisor – hvor tørt kan…

Forskere fra IT-Universitetet går nu i gang med at bygge en teknologi, der automatisk finder og diagnosticerer bagvedliggende softwarefejl i open…

Chris Vickery har svært ved at tro sine egne øjne, da han en sen aftentime browser rundt på verdens største kode-repository, Github, for at finde spor…

Hvert fjerde nye job, der bliver skabt i den private sektor, kræver kompetencer inden for teknologi, it og naturvidenskab, og andelen er stigende.…

Det er egentlig ikke så meget, Thomas Birk Kristiansen, praktiserende læge fra Ishøj og formand for Patientdataforeningen Danmark, beder om.

Hvis…

Du skal vide, hvor data er, førend du kan passe på dem. Det var med sikkerhedseksperten Jakob Holm Hansens pointe ringende i ørerne, at jeg satte mig…

Danmark er et af de EU-lande, hvor flest er medlem af en fagforening – hele 67 procent. Men tallet har været oppe over 70, så i tråd med de fleste…

Læs historien om, hvordan sikkerhedsforsker Anders Fogh sammen med en lille håndfuld sikkerhedseksperter var med til at afdække chip-industriens…

Hvor smart er nutidens AI?

Beretninger om selvkørende biler, computere, der vinder over stormestre i skak, og det kinesiske brætspil Go samt…

Det koster formuer at bygge en supercomputer – og endnu større formuer at bygge en, som kommer ind på hitlisten over verdens største af slagsen. En…

”Mangfoldigheden af meninger og debatter, indsamlet fra nyhedsartikler i år, viser, hvor meget AI bliver undersøgt, studeret og anvendt. AI-området…

Den hastige udvikling af processorkapaciteten, som er foregået i løbet af flere årtier, går nu langsommere. Det handler ikke længere om blot at forøge…

De vilkår, som gør livet i driftsafdelingen udfordrende og afvekslende, er samtidig dem, der kan ende med at stresse og ødelægge arbejdsglæden.

I Prosabladets oktoberudgave, 2017, fremfører en af PROSAs erfarne politikere i debatindlægget ’Forholdet mellem ansatte og valgte i en fagforening’…

Det er ifølge nyhedstjenesten et forsøg på at håndtere borgernes øgede anvendelse af kryptering og de forringede muligheder, det skaber for at…

Hvorfor har PROSA valgt at sætte fokus på LGBT+?:
I forbindelse med Priden i 2016 lavede FTF, LO og AC en undersøgelse blandt LGBT+-personer. Den…

Yuval Noah Hararis bog Homo Deus – A Brief History of Tomorrow er et autoritativt og aktivistisk forsøg på at skrive slutkapitlet om, hvordan…

Sundhedsministeren har i løbet af sommeren udsendt et forslag til en bekendtgørelse, som indebærer, at der etableres et nyt Nationalt Patientindeks…

De it-professionelle kan bryste sig af en flot 7.-plads ud af 75 faggrupper, når det kommer til at få færrest gener af at gå på arbejde. Det viser den…

En overrepræsentation af hvide heteroseksuelle mænd blandt it-professionelle generelt og især på ledelsesniveau fører mange steder til en giftig…

En analyse af mere end 100.000 websites viser, at udviklere ofte glemmer at opdatere JavaScript-biblioteker. Problemet bliver ikke mindre af, at…

Det Kongelige Teater i København dannede den 18. maj en fornem ramme om en tale af opfinderen af World Wide Web (WWW), Sir Tim Berners-Lee.…

Hvis du gerne vil foretage psykologisk profilering af en bestemt målgruppe, så er Facebook ikke et dårligt sted at starte. 

En artikel i den britiske…

Når Cambridge Analyticas CEO, Alexander Nix, på diverse konferencer med potentielle kunder som publikum fortæller om mulighederne med virksomhedens…

Tag en amerikansk vælgerbefolkning, lad dem besvare små sjove personlighedsquizzer på sociale medier, kog quizsvarene sammen på en Big Data-platform…

De betegner selv deres forskning som ”temmelig uhyggelig”, hvis virksomheder og/eller regeringer bruger deres forskningsresultater, metoder og…

Disruptionrådet er navnet på et af de nyeste tiltag fra regeringen. Og efter lanceringen i slutningen af sidste år har dagsordenen tydeligvis optaget…

Top500.org er en veritabel hitliste. Det er en privat og uafhængig liste over verdens største, hurtigste og mest energieffektive computere, udfærdiget…

Hvis der er noget, som det store analysefirma Gartner er kendt for, er det teknologifremskrivninger om, hvordan udviklingen vil blive de næste fem til…

Sebastian Thrun og Peter Norvig vidste ikke, at de var i gang med at skabe, hvad nogle kalder en revolution i uddannelsessektoren, da de lancerede…

– Noget software er bedre at udvikle i fællesskab. Kernefunktionaliteten kræver en stor indsats, men giver måske ikke så meget værdi. Men når den er…

Der er travlhed i sygehusets fysioterapeutiske center. Ældre mennesker får kyndig hjælp til øvelser og genoptræning. 24 fysioterapeuter hjælper i…

Åbne data er godt – kan de fleste formentlig blive enige om. De store mængder data, som det offentlige genererer om alt fra placering af kloakdæksler…

Samme dag, som en stor international robotkonference i London fandt sted, blev en rapport om en ulykke med dødelig udgang for chaufføren i en Tesla…

Det bliver betragtet som selvfølgeligt at interessere sig for, hvordan brugere opfører sig i deres omgang med smartphones og anden forbrugerteknologi.…

Robot Operating System er otte år gammelt og anvendes allerede i mange robotter. Vi ser nærmere på open source-styresystemet for robotter.

For tre et halvt år siden gik it-organisationen på Aalborg Universitet fra en decentral til en central struktur. Omkring 25 små og mellemstore…

Da det amerikanske militærs forskningsgren, DARPA, i 2004 afsluttede den første Grand Challenge for selvkørende biler, syntes idéen om førerløse biler…

Hvordan får man en bil til at se? Det spørgsmål skulle ingeniørerne bag de første selvkørende biler besvare, inden de kunne slippe de første…

”Transmissionsadgang til CAN-bussen er ofte nok til at opnå vilkårlig kontrol over alle centrale systemer i køretøjet (inklusive speeder og bremser).”…

Når en flåde af biler slippes løs med et væld af laser-sensorer, kameraer og andre sensorer, er der mulighed for at opsamle en masse data, som kan…

Bobleteori udspringer af økonomisk teori og beskriver en situation, hvor "aktiver handles til priser, der langt overstiger den fundamentale værdi af…

Der er stort set ligeløn i it-faget, viser PROSAs nye lønstatistik. Kvinderne får på nuværende tidspunkt 1,34 procent mindre end mændene i faget, når…

I medierne efterspørger arbejdsgiverne mere og mere højtuddannet arbejdskraft. Men når vi så i PROSA går dem på klingen om, hvilken slags der er brug…

Alonzo Church skulle løse et problem; et matematisk problem kaldet Entscheidungsproblem, eller beslutningsproblemet på dansk. Er det muligt at…

Den skotske datalogiprofessor Paul Dourish er i færd med at undersøge den materialitet, der er afgørende for, hvordan computerprogrammer bliver…

Det var engang verdens største halvlederfabrik. Den var bygget i 1967 i de smukke bjerge i Aizu-Wakamatsu godt 200 kilometer nordøst for Tokyo. Den…

Det er et indgreb i den personlige frihed. Det er juridisk betænkeligt, ekstremt dyrt og uden virkning. Kort sagt et udtryk for en forhastet proces.…

“Skype og ukrypteret telefoni kan principielt ikke anbefales til udveksling af sikkerhedsrelevante og forretningskritiske informationer”. Sådan lyder…

– Først forventede folk i it-branchen, at det ikke var sandt. Så ønskede folk, at det ikke var sandt og ignorerede den nye viden. Men efterhånden har…